ReGlove

En världsunik uppfinning från Blekinge

Hållbarhet, innovation och entreprenörskap är värdeord som är viktiga för oss på Kreativum Science Center. I samarbete med Blekinge Tekniska Högskola (BTH) och årets arrangemang av ForskarFredag, har Kreativum producerat en film med just de värdeorden i fokus.

Produktutveckla framtidens skyddsutrustning

I filmen får du som tittare följa med in i de smått hemliga rummen på BTH och få en förhandstitt på ReGlove – en världsunik uppfinning som kan påverka framtidens skyddsutrustning.

ReGlove är framtagen av fem studenter från Blekinge Tekniska Högskola, tillsammans med studenter från Stanford University i USA. Uppfinningen kommer i framtiden förhoppningsvis kommer påverka framtagandet och användandet av skyddsutrustning. Följ studenternas resa från problemställning till fungerande prototyp: en ny sorts skyddshandske som kan fungera i allt från sjukvård eller mekanisk verkstad till mer vardagliga situationer för dig och mig. Hur tänkte studenterna? Hur gick de tillväga och vilka problem stötte de på?

Du får i filmen bland annat träffa en av studenterna som varit med och grundat uppfinningen, Albert Eriksson. Du får även träffa Christian Johansson Askling som är universitetslektor vid Institutionen för Maskinteknik och Peter Blaschke, föreståndare på BTH Innovation Labs.

Förslag på gymnasiearbete: Gör en ohållbar produkt hållbar!

I slutet av filmen ges du ett kreativt och aktuellt uppdrag – fritt att ta sig an. Ta en vardaglig sak, som du anser är ohållbar, och gör den mer hållbar. Tänk fritt och hur litet eller stort du önskar. Syftet är att våga tänka innovativt utan några ramar och se vart idéerna tar dig. Nyttja smarta tankeverktyg om idégenerering på webben och låt fantasin flöda. Kanske är det ditt framtida gymnasiearbete?

Läs mer:

Fotocred: Frej Creative

Idé för gymnasiearbete

Förbättra munskydd

Hämta