Genom Australien på endast solenergi

med Jönköping University Solar Team

Jönköping University Solar Team

The Challenge of a Lifetime – Följ studenter på Jönköping University när de tillsammans över programgränserna utvecklar, bygger och till slut tävlar med en helt soldriven bil 300 mil genom Australien.

Vi i JU Solar Team vill vara en del av utvecklingen av framtidens drivmedel med hjälp av den största förnybara naturkällan: solen. För att uppnå vår vision arbetar vi utifrån tre ledord: hållbarhet, innovation och starkare tillsammans.

Ett av de viktigaste målen med projektet är att förutom att utveckla energieffektiva lösningar och tekniska applikationer även att inspirera unga att bli framtidens innovatörer.

Join the next generation

25 studenter med olika bakgrund, utbildning och erfarenhet bildar tillsammans med ansvariga lärare Jönköping University Solar team. Bredden av kompetenser i teamet tillsammans med en otrolig vilja och ambition är stora fördelar för laget. Med gemensamma mål och individuella ansvarsområden arbeta teamet med att bygga den optimala solbilen.

2021 ska JU Solarteam göra resan igen. Följ gärna vår process och resa via hemsidan eller sociala medier.

Du som student på Jönköping University kan oavsett vilket program du läser söka till JU Solar Team. Använd de kunskaper du lär dig under din utbildning för att utveckla och driva projektet till 2023. Lär dig mer om hållbara innovationer och framtidslösningar för din egen framtid och tillsammans med företag i regionen som sponsrar projektet.

The Challenge

Solbilen tävlar i Bridgestone World Solar Challenge som är världens största tävling för soldrivna bilar och deltagarna består av toppuniversitet från hela världen. Den startade 1987 och sker vartannat år. Starten är i Darwin och slutpunkten iI Adelaide, 3019km söderut.

Med inspiration från förra årets bil bygger vi nu en lättare bil med lägre luftmotstånd och behåller egenskaperna från tidigare för att skapa en konkurrenskraftigare bil 2021. Några av de viktigaste komponenterna för nästa bil är luftmotståndet och aerodynamiken samt vikten.

Gruppen består av studenter från flera olika program inom Jönköping University som utöver byggandet av bilen måste leda hela projektet, med ekonomi, projektledning, marknadsföring, sponsring och andra lösningar vilket sätter höga krav på din kreativa förmåga och ditt eget ansvar att lösa de utmaningar du stöter och att kunna samarbeta med studenter från olika bakgrund.

JU Solar Team

Undrar du över något? Ställ en fråga till utställaren!

0 Frågor och svar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer