5G, IOT och datasäkerhet

Datavetenskap vid Karlstads universitet

Vår forskning inom datavetenskap är fokuserad mot datakommunikation, datasäkerhet och personlig integritet samt programutveckling. Den bidrar bland annat till att förbättra kommunikationsnätverk som till exempel utvecklingen av 5G och att minska fördröjningar på nätet. Den bidrar också till ett säkrare och tryggare internet.

 

 

 

Datavetenskap omfattar alla de teoretiska och de praktiska aspekterna av utvecklingen av mjukvarusystem. Här i Karlstad är undervisningen och forskningen främst fokuserad på datakommunikation, distribuerade system, datasäkerhet och software engineering.

Forskningen på datavetenskap har de senaste åren expanderat kraftigt. Forskningen leds av våra professorer. Vi har för närvarande två professorer i datasäkerhet och personlig integritet, samt tre professorer i distribuerade och kommunicerande system. Förutom dessa områden sker även forskning inom software engineering.

Forskningsbidrag möjliggör även för ytterligare förstärkning av forskningsprofilen där forskarna kommer att utveckla högkvalitativa nätverkstjänster i samverkan med näringslivet. Forskningsprofilen bygger på våra styrkeområden inom nät- och säkerhetsforskning. Nyfiken? Läs mer på https://www.kau.se/cs.

Läs om matematikeventet MiMM-day.

Nedladdningsbart material

Överdriven datatillgång från appar – ett hot mot individuell integritet

Stärkta integritetsbeslut med hjälp av visuell design

Tung metallindustri digitaliseras

Presentation Karlstads universitet

Välj din väg

Att drömma om en bättre värld är det första steget till att förändra den. Så lyssna till ditt hjärta och låt din passion bli kompassen. Världen behöver dig – mer än någonsin.

Bästa sättet att börja förändra och förbättra omvärlden är att skaffa rätt redskap. Med nya kunskaper och insikter får du de verktyg du behöver för att kunna påverka. De senaste åren har samhället förändrats – både politiskt och socialt – och för att framtiden ska kännas ljus och hoppfull behövs engagerade människor som du.

Undrar du över något? Ställ en fråga till utställaren!

0 Frågor och svar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer