Antibiotikaresistenta bakterier

Biologi/Medicin

Utställare

Julia Dodik
Kimia Shafabakhsh
Sonia Aref

Skola

Rudbeckianska Gymnasiet

Ort

Västerås

Projektsammanfattning

En undersökning om påvisandet av antibiotikaresistenta bakterier hos köttätare och vegetarianer:

Syftet med vår studie är att undersöka om mjölk- och köttprodukter har en inverkan på antibiotikaresistenta bakterier hos människor. Dessutom, om det är möjligt att upptäcka antibiotikaresistenta bakterier hos vegetarianer och köttkonsumenter och vilken grupp som har den största andelen antibiotika resistenta bakterier. Studien består av en laborativ metod som inkluderar topsning av försökspersoner i åldersgruppen 16–22 år, autoklavering och bakterieodling på agarplattor. För att undersöka mängden antibiotikaresistenta bakterier med motsvarande försöksperson, används en antibiotikastjärna för att därefter bestämma antingen resistens eller icke-resistens.

Abstract

Ladda ner

Poster

Frågefunktionen är nu avstängd, se tidigare ställda frågor och svar nedan!

7 Frågor och svar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Julia

Verkligen ett intressant projekt! Jag undrar om ni har några tankar gällande vilket land köttet (som köttätarna åt) kom ifrån. Tror ni att det skulle kunna finnas en statistisk signifikant skillnad i antibiotikaresistensen mellan köttätare som äter kött från Sverige och köttätare som äter kött som kommer från andra länder?

Tava

Väldigt intressant projekt! HAr ni riktat in er på ett speciellt kött, och hur är åldersgruppen kopplade till teorin?

Ragnar

ni fick bakterierna från ytterkinder varför valde ni den platsen?